onsdag 19 april 2023

Avyttrade och nysådda

Nästan alla mina "extra" tomatplantor är nu bortlovade. Jag tror det bara finns tre bifftomater kvar. Övriga  finns det en köpare till och många har redan flyttat hemifrån.

Nu är det hög tid att göra nästa omgång av förodling. Ganska många dagar har jag tänkt att jag borde ta tag i det, men av olika anledningar har det inte blivit av. Men idag hände det. Idag har jag sått gurka, squash, kål och majs. Många små krukor på värmematta för att locka till groning. De närmsta dagarna kommer jag att gå och lyfta på plasten gång på gång och undra om inte fröna ska vakna snart. 

Apropå att vakna, så upptäckte jag att vinrankan i växthuset börjar skjuta ljusgröna blad. Det har gått fort, för det vara bara ett par dagar sedan som det inte syntes något liv. 

Men nu är det mycket som går fort. Det är som att våren har bråttom. För en vecka sedan såg jag den första utslagna vitsippan och redan brer mattorna ut sig. Gräsmattan böljar i blått av scilla (ja, eller blåstjärna eller vad de egentligen heter). Och fåglarna sjunger i alla tonarter. 

Vi har ett par hobbar av dubbla påskliljor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar