Min mamma har ett recept på en sockerkaka som alltid blir så god och som håller sig saftig i flera dagar. Dessutom är enkel att göra så nu har den blivit även min favorit. Prova får du se!
- 1 dl matolja
- 2,25 dl socker
- 2 ägg
- 3,5 dl mjöl
- 1 msk bakpulver
- en nypa salt
- 2 dl yoghurt eller fil
- valfri smaksättning
Rör ihop olja och socker
Tillsätt äggen
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
Rör sist ner yoghurt och smaksättning
Häll upp en smord, bröad form och grädda en dryg halvtimme i 175 grader
Låt vila ett par minuter innan du vänder upp kakan och låter den svalna
Exempel på smaksättning:
0,5 g saffran
rivet skal och pressad saft från en citron
1 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
hackad choklad
2 msk kakao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar