söndag 27 oktober 2019

Större och större frihet

Hur gör en för att självständiga utekatter ska känna sig hemma på en ny plats och inte ge sig av till sitt gamla hem? Vi ökar friheten i små steg i taget. Och det känns verkligen som att de finner sig till ro och känner sig mer och mer hemma.

Först var de bara begränsade till sadelkammaren som är deras eget rum.
Sen fick de komma ut i stallet när vi var där och höll dem sällskap, först i koppel och sen lösa.
Nästa steg var att låta dem ha fri tillgång till stallet.
De har fått ett par promenader i koppel utomhus.

Och idag släppte jag dem lösa ute. Följde med och pratade tills de gick åt varsitt håll. Lite nervös var jag allt, och gick ut och kollade efter dem. Efter nån timme gick jag ut igen och båda kom när jag ropade på dem (så himla glad att de inte försvunnit) och då bestämde jag att det var tillräckligt för idag och "föste" in dem genom sin lucka igen och stängde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar