tisdag 29 oktober 2019

Ljus och mörker

Här ute på landet, där inte gatljus och annat ljus från staden stör, syns stjärnorna mycket bättre än i stan. Nästan var och varannan kväll vänder jag fascinerat blicken uppåt mot millioner ljuspunkter.

På vår gård finns två starka ljuskällor i mörkret. De sitter båda på ladan och tänds automatiskt när det mörknar. Och en lampa över garaget tänds via rörelsesensor. Vi kommer säkert att skaffa fler lampor: dels skulle det vara trevlig om lillstugan var lite mer välkomnande kvällstid, och dels funderar jag på belysning i något av våra träd - tycker det är så fint när jag ser det på andra gårdar.

Ikväll var vi ute och funderade och planerade en del tillsammans. Pannlampa och ficklampa är bra uppfinningar. Liksom varma kläder! Hittills har det varit en mild och fin höst, men natten till idag var det rejält med frost och redan ikväll hade temperaturen krupit under nollan. När vi kom in drack vi te och eldade brasor för att återfå värmen. Dags att leta fram vinterjackan, mössa och varma kängor endera dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar