lördag 4 juni 2022

Den första lediga sommardagen

Vi har kommit in i juni och jag, liksom många andra, citerar dikten av Kajenn (Caj Lundgren) om de hundra sommardagarna:
Var glad, min själ, åt vad du har:
nu har du hundra sommardar
och detta är den första!
När solens lopp sin ände tar
så har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står:
i morgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år.
I morgon är den andra…
Idag är det lördag den fjärde juni - den första lediga sommardagen för i år. Och den gör skäl för att vara det. Det är nämligen årets första riktigt sommarvarma dag. Meteorologerna spår sådär 25 grader. Som alltid är det en massa som borde göras, men det kanske ska bi en njutardag. 

Just idag hände något mycket ovanligt. Jag vaknade av mig själv och kände mig vaken strax innan larmet skulle ringa. Det är ju nämligen så att på morgnarna sover jag som bäst och sängen är som mjukast. Larmet behövs varje dag för att jag alls ska vakna. Och då är jag alltid mosig och sömnen håller mig kvar och jag snoozar och slumra länge. Utom just idag alltså. 

Innan frukost gick jag en sväng i trädgården och plockade en blomma av varje sort som jag fick syn på. Det blev en somrig och glad bukett på köksbordet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar